Iftar in de Japanse Tuin van Hasselt

2019-05-31 Japanse Tuin HasseltActiviteiten

photo

‘De beste manier om te vertellen wie je bent, is zijn wat je wilt vertellen’.
「あなたが誰であるかを知るための最善の方法は、あなたが伝えたいものになることです。」
`Anata ga daredearu ka o shiru tame no saizen no hōhō wa, anata ga tsutaetai mono ni naru kotodesu.'

Die kans hebben de leden van Platform B benut tijdens een Ramadandiner op een unieke plaats, in de Japanse Tuin van Hasselt.
In deze, soms donkere dagen, wordt het samenleven tussen volkeren, culturen, godsdienstige gemeenschappen en beschavingen zwaar op de proef gesteld. Elkaar bemoedigen en te sterken op de weg van de vrede is daarom een lichtpunt en van grote waarde.
Leren samen leven is een uitdaging van formaat. De leden en sympathisanten van Platform B durven deze uitdaging aangaan door met iedereen, ongeacht afkomst, geloof, cultuur, ras en geaardheid te praten, hen te ontmoeten, te erkennen en samen hand in hand te bouwen aan de toekomst.
Want dankzij dialoog kunnen we streven naar een vreedzame samenleving met respect voor elkaars verschillen.
Ramadan is de maand bij uitstek voor een ontmoeting, kennismaking, in dialoog gaan maar ook genieten van lekker eten,… Al deze ingrediënten waren vandaag aanwezig op de iftar van Platform B op een zeer unieke plaats, in de Japanse Tuin van Hasselt. Academici, vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen, leden van socio-culturele verenigingen maar vooral, allemaal vrienden waren aanwezig.
Op het einde van de avond overhandigde Jac De Bruyn namens de christelijke gemeenschap een brief met een boodschap ter gelegenheid van het einde van de Ramadan.
photo

ご参加いただきありがとうございます。 一緒に我々はそれを美しい夜にした。 それは一緒に働くので...

Go sanka itadaki arigatōgozaimasu. Issho ni wareware wa sore o utsukushī yoru ni shita. Sore wa issho ni hataraku node...

Grote dank aan alle aanwezigen. Samen hebben we er een mooie avond van gemaakt. Want samen werkt…

photo photo photo photo photo photo photo photo photo photo photo

Loading...
Platform B - Samen Werkt

Platform B is: een organisatie die in —België— elke dag meer en meer contacten legt met vertegenwoordigers van andere levensbeschouwingen, culturen en gemeenschappen. Onze werking beoogt door gesprek en ontmoeting elkaar beter te leren kennen en gelijklopende waarden en inzet te ontdekken. Het aanvaarden van verschillen en misschien tegenstellingen in elkaars cultuur en levensbeschouwing is noodzakelijk om stappen naar elkaar toe te zetten. Platform B wil iedereen, ongeacht zijn overtuiging, zijn ras of cultuur, daadwerkelijk met elkaar in contact brengen om elkaars afkomst en eigenheid beter te leren kennen en wederzijds te respecteren. We streven ernaar dat mensen uit verschillende levensbeschouwingen en culturen elkaar meer zouden durven te benaderen om samen aan een leefbaardere maatschappij in België te bouwen.