Ramadan met mensen in armoede

2019-05-22 Sint-TruidenActiviteiten

photo

Platform B viert Ramadan met mensen in armoede

De eerste iftaravond van Platform B was meteen een schot in de roos. I.s.m. armoedevereniging vzw OnderOns hebben we een Ramadanmaaltijd/iftaravond georganiseerd in de basisschool Momentum in Sint-Truiden. Voor vele aanwezigen was het een eerste keer in hun leven. Grote dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, Nathalie en Liza van OnderOns, Kris Selis- directeur van de basisschool die ons in alle vertrouwen, zonder kosten haar school ter beschikking stelde. Uiteraard ook een grote dank aan burgemeester Veerle Heeren voor haar aanwezigheid, samen met schepen Jurgen Reniers. Het was een topavond! Voor herhaling vatbaar… Stay tuned!

Artikel in Het Belang van Limburg https://www.hbvl.be/cnt/dmf20190524_04421511/moslims-vieren-ramadan-met-mensen-in-armoede

photo photo photo photo photo

Loading...
Platform B - Samen Werkt

Platform B is: een organisatie die in —België— elke dag meer en meer contacten legt met vertegenwoordigers van andere levensbeschouwingen, culturen en gemeenschappen. Onze werking beoogt door gesprek en ontmoeting elkaar beter te leren kennen en gelijklopende waarden en inzet te ontdekken. Het aanvaarden van verschillen en misschien tegenstellingen in elkaars cultuur en levensbeschouwing is noodzakelijk om stappen naar elkaar toe te zetten. Platform B wil iedereen, ongeacht zijn overtuiging, zijn ras of cultuur, daadwerkelijk met elkaar in contact brengen om elkaars afkomst en eigenheid beter te leren kennen en wederzijds te respecteren. We streven ernaar dat mensen uit verschillende levensbeschouwingen en culturen elkaar meer zouden durven te benaderen om samen aan een leefbaardere maatschappij in België te bouwen.